Forældreintra: Nomadefamilien

august 2019

De fleste af os bor et sted, står op nogenlunde samme tid hver morgen og går på arbejde, sender børnene i institution, køber ind og spiser aftensmad og falder i søvn foran skærmen i sofaen om aftenen. I weekende slår vi os løs og så kommer hverdagen igen. Men sådan er det ikke for dagens gæster - en familie på fem - der det sidste år har boet og kørt rundt i en bus. Gæster Storm på 13, Silke på 10, Fjord på 7 og Cecilie og Jesper Felumb Conrad.

Magasinet Frie Skoler: Hjemmeundervisning

april 2019

Familien Jung Møller har taget den fulde konsekvens af friskolelovens muligheder og hjemmeunderviser datteren Ester på syv år. Og familien er langt fra den eneste. Flere og flere børn går ikke i skole. Ligesom de frie skoler er hjemmeundervisning underlagt et tilsyn.

DR podcast: Flugten fra folkeskolen 1:3

oktober 2018

Folkeskolen er under pres og har i de senere år oplevet et massivt frafald. Hvert femte barn går i dag i en anden skole end folkeskolen. I programserien 'Flugten fra folkeskolen' tager vi på opdagelse for at finde ud af, hvorfor forældre vælger folkeskolen fra, og hvad det er, de i stedet vælger til.

Antallet af hjemmeunderviste børn stiger: ”Det er det bedste tilbud, der er til mine børn”

september 2018

En af de forældre, som har taget sine børn ud af institution og skole, er Pernielle Aurore Eckhoff Rønnow, som er mor til to børn på fire og otte år. - Min søn lærer i alt det, vi gør. Han har jo været i stand til at lære alt det, han skulle, indtil han startede i skole, uden at nogle har puttet noget ned over hovedet på ham. Så jeg kan ikke se, bare fordi han er blevet otte år, hvorfor han ikke kan blive ved med at lære helt naturligt, siger hun.

Forældeintra: Unschooling or not

august 2018

I disse dage starter omkring 60.000 børn i skole, men der er nogle børn som bliver hjemme fordi deres forældre vil "unschoole" dem. Hør mere om læring med fokus på lyst og troen på, at børn lærer det de skal når de vil, fra to forældre der har valgt at unschoole deres børn.

Worldschooler: ”Vi havde fået nok af institutioner og cykling i regnvejr”

oktober 2017

For fem og et halvt år siden sad Mille og Kristian Sjøgren på trappestenen foran deres lejelighed på Østerbro og drak et glas vin, efter ungerne på to og fire år var blevet puttet. Det glas vin er senere blevet symbolet på, hvad Mille kalder den bedste beslutning, hun nogensinde har taget. Det satte nemlig gang i en snak om, hvorvidt det virkelig var i Danmark, familien havde lyst til at bo.

Hjemmeskoling giver børnene en naturlig lærelyst

oktober 2017

- Jeg kan huske, at min ældste søn kom hjem fra en helt almindelig folkeskoleklasse og sagde: ”Hvorfor skal jeg skrive en hel side med s’er?”. Og det kunne jeg ikke give ham en god forklaring på. Derfra gik det slag i slag, og jeg begyndte at se på, hvad man gør i andre lande. Så faldt jeg over Homeschooling, siger Christina Tatarczuk til TV MIDTVEST. (Du kan se video med hele interviewet)

Forældre vælger det frie børneliv til – og skolen fra

august 2016

Skolen lærte os at fungere i fællesskab og indpodede os den læring, vi behøvede for at kunne betale tilbage til samfundet, når skoleporten en dag lukkede sig bag os for sidste gang. Men hvad nu, hvis det ikke er sådan? Hvis den læring, vi anser for at være den vigtigste adgangsbillet til et meningsfyldt voksenliv, kan fås på andre måder? Måske endda bedre. Uden skemaer, lektier, test, nationale mål eller eksaminer.