Fokus på børnenes Danmark

oktober 2019

Se et kort indslag i TV MidtVests nyhedsudsendelse om en families valg om hjemmeskole - den super søde elev Sofia på 6 år bliver også interviewet. Se med 8 minutter inde i videoen.

Forældreintra: Nomadefamilien

august 2019

De fleste af os bor et sted, står op nogenlunde samme tid hver morgen og går på arbejde, sender børnene i institution, køber ind og spiser aftensmad og falder i søvn foran skærmen i sofaen om aftenen. I weekende slår vi os løs og så kommer hverdagen igen. Men sådan er det ikke for dagens gæster - en familie på fem - der det sidste år har boet og kørt rundt i en bus. Gæster Storm på 13, Silke på 10, Fjord på 7 og Cecilie og Jesper Felumb Conrad.

Fårking Far: Kristian ’Ufo’ Humaidan

juni 2019

Fra rap-scenen til selvforsynende landbrug på Ærø med hjemmeskoling af fire børn. Der er sket en del for Kristian ’Ufo’ Humaidan de seneste år. Og selv om det er hårdt, giver hans liv mere mening end nogen sinde før, for børn har først og fremmest brug for deres forældre, mener han.

Har droppet skolen, sover i samme seng og lever vegetarisk

maj 2019

Selvom det er hverdag, sover børnene, indtil de selv vågner. Forældrene Melanie og Daniel Larsen har nemlig valgt, at de har bedst af at gå i skole derhjemme, så længe børnene selv har lyst til det. Artiklen er blevet til i forbindelse med en kritisk TV-dokumentar under titlen "Min Sindsygt Sunde Familie".

Magasinet Frie Skoler: Hjemmeundervisning

april 2019

Familien Jung Møller har taget den fulde konsekvens af friskolelovens muligheder og hjemmeunderviser datteren Ester på syv år. Og familien er langt fra den eneste. Flere og flere børn går ikke i skole. Ligesom de frie skoler er hjemmeundervisning underlagt et tilsyn.

DR podcast: Flugten fra folkeskolen 1:3

oktober 2018

Folkeskolen er under pres og har i de senere år oplevet et massivt frafald. Hvert femte barn går i dag i en anden skole end folkeskolen. I programserien 'Flugten fra folkeskolen' tager vi på opdagelse for at finde ud af, hvorfor forældre vælger folkeskolen fra, og hvad det er, de i stedet vælger til.

Antallet af hjemmeunderviste børn stiger: ”Det er det bedste tilbud, der er til mine børn”

september 2018

En af de forældre, som har taget sine børn ud af institution og skole, er Pernielle Aurore Eckhoff Rønnow, som er mor til to børn på fire og otte år. - Min søn lærer i alt det, vi gør. Han har jo været i stand til at lære alt det, han skulle, indtil han startede i skole, uden at nogle har puttet noget ned over hovedet på ham. Så jeg kan ikke se, bare fordi han er blevet otte år, hvorfor han ikke kan blive ved med at lære helt naturligt, siger hun.

Forældeintra: Unschooling or not

august 2018

I disse dage starter omkring 60.000 børn i skole, men der er nogle børn som bliver hjemme fordi deres forældre vil "unschoole" dem. Hør mere om læring med fokus på lyst og troen på, at børn lærer det de skal når de vil, fra to forældre der har valgt at unschoole deres børn.

Worldschooler: ”Vi havde fået nok af institutioner og cykling i regnvejr”

oktober 2017

For fem og et halvt år siden sad Mille og Kristian Sjøgren på trappestenen foran deres lejlighed på Østerbro og drak et glas vin, efter ungerne på to og fire år var blevet puttet. Det glas vin er senere blevet symbolet på, hvad Mille kalder den bedste beslutning, hun nogensinde har taget. Det satte nemlig gang i en snak om, hvorvidt det virkelig var i Danmark, familien havde lyst til at bo.