Om Fri Læring

Fri Læring er en frivillig forening - dannet af hjemmeundervisere til hjemmeundervisere. 

Siden 2006 har Fri Læring været et samlingspunkt for netværk, vidensdeling og arrangementer for hjemmeundervisere. Vi arbejder også for hjemmeunderviseres interesser og rettigheder, og både nuværende og kommende hjemmeundervisere kan få rådgivning. Foreningen har desuden en indkøbsklub som medlemmer, der ønsker fælles indkøb af læringsportaler, kan tilvælge. 
Værdigrundlag og formål fra vedtægterne.
I vores Facebookgruppe for medlemmer kan du stille alle dine spørgsmål - og få svar fra både nye og erfarne hjemmeundervisere. Søger du i Facebookgruppen, kan du også bruge det store arkiv, den er. 

Alle medlemmer får adgang til en række ressourcer på hjemmesiden. Du kan bl.a finde oversigt over lokale og landsdækkende grupper for HUere eller tage konkakt til en af foreningens kontaktpersoner, der kan hjælpe dig med at finde lokalt netværk. 

Har du spørgsmål om hjemmeundervisning, kan du skrive til vores vejlednings-team på vejledning@frilaering.dk. Kontakt til bestyrelsen og Indkøbsklubben finder du her.  
 

Fri Lærings historie - siden 2006

Fri Læring begyndte under andre navne. 

I 2006 blev websitet hjemmeundervisning.dk startet op, som et uformelt, online netværk for hjemmeundervisere. I 2011 blev netværket flyttet til frilæring.dk. Kort efter, i 2012, blev foreningen Uhuru stiftet. Den eksisterede under frilæring.dks forum. På det tidspunkt var der kun få hjemmeundervisere i Danmark - ca 40 familier var en del af netværket. 

I 2016 havde Uhuru 70 medlemmer, og havde som den første HU-forening i Danmark fået mulighed for at udstede Unilogin. Men der var også en voksende gruppe, som fulgte med på frilæring.dks Facebookgruppe og frilæring.dks forum. 

I 2017 blev foreningen Uhuru og frilæring.dk samlet under navnet Fri Læring - foreningen for hjemmeundervisere i Danmark. Det skete, fordi der var brug for en mere formel foreningsform og organisering. Og i 2018 blev der indført kontingentbetaling i foreningen. 

Siden 2019 har medlemmer i fællesskab indkøbt portal-abonnementer og digitale undervisningsmidler, som enkeltstående HUere ikke har adgang til. I 2023 blev portaler og Unilogin samlet i Indkøbsklubben, som kan tilvælges ud over det almindelige foreningsmedlemskab. 

Med opstarten i 2006 er Fri Læring landets ældste HU-forening. Hjemmeundervisning i Danmark har udviklet sig meget siden da, og Fri Læring har medlemmer, som har været med siden foreningens begyndelse. Vi er så heldige, at vi kan trække på mere end 15 års HU-erfaringer. Med knap 600 medlemmer er Fri Læring også landets største HU-forening. 


Vil du have et større, historisk HU-perspektiv, kan du læse HUens Danmarkshistorie her