Indkøbsklubben

Som medlem af Indkøbsklubben (aktiv portal medlem), kan du få Unilogin gennem Fri Læring. Tilvalg af Indkøbsklubben giver adgang til de portalabonnementer, der er tilknyttet foreningens institutionsnummer. Med et Unilogin kan du også bruge gratis portaler som fx DR Skole. 

I undervisningsåret 2023-2024 er det planlagt, at klubbens medlemmer har adgang til Alinea, Clio og Matematikfessor (alle uden ret til print pga ophavsret), Grammatip og Ordheltene. Klubbens medlemmer har derudover mulighed for at crowdfunde indkøb af andre undervisningsmaterialer internt i Indkøbsklubben.

Hvert forår vælger Indkøbsklubbens medlemmer ved afstemning hvilke portaler og aftaler (fx med Copydan), der indkøbes i fællesskab. Indkøbene finansieres gennem klubtillægget. Du skal derfor forvente, at tillægget kan svinge i pris fra år til år. 

Bemærk: Fordi Unilogin er udviklet til skoler, bliver du som hjemmeunderviser oprettet som 'lærer', når du får Unilogin gennem Fri Læring. Det betyder også, at du i nogle portalsystemer vil have adgang til at se portal-data for alle Indkøbsklubbens elever, fordi du er underviser. Læs mere under foreningens persondatapolitik

Når du er tilmeldt Indkøbsklubben, skal du selv bede om Unilogin (find et link på 'nyt medlem'-siden), oprettelsen sker ikke automatisk. Du skal regne med, at det tager op til 10 arbejdsdage, før jeres Unilogin er oprettet. Når I forlader Indkøbsklubben, slettes jeres Unilogin hos Fri Læring.  

Historien bag
HUere har som udgangspunkt ikke adgang til Unilogin. Men i 2015 fik Fri Læring (som dengang hed Uhuru) et særligt institutionsnummer og mulighed for at oprette Unilogin til foreningens hjemmeundervisere. 

Siden 2019 har Fri Læring-medlemmer købt adgang til online læringsportaler i fællesskab, hvor både Unilogin og foreningens institutionsnummer har været nødvendige. Portalsystemerne er generelt lavet til større skoler, og i mange tilfælde kan enkeltstående hjemmeundervisere ikke få lov til at købe adgang. Priserne kan derudover være høje, og Unilogin kan være den eneste adgangsnøgle. 

Interessen for online læringsportaler er vokset igennem de seneste år blandt Fri Lærings medlemmer. Derfor blev Indkøbsklubben oprettet i sommeren 2023. Klubben drives af frivillige medlemmer, og mere end 250 aktive medlemmer har tilvalgt den. 

Skriv til Indkøbskubben
Er du udbyder af et læringsmateriale, er du meget velkommen til at skrive til Indkøbsklubben på indkoebsklub@frilaering.dk
Vær opmærksom på, at Fri Læring pt ikke har Copydan-aftaler. Vi kan derfor kun bruge og indkøbe produkter, som ikke kræver en Copydan-aftale.